A text about courage

Jag tror det är de små sakerna som kommer att förändra livet. Som att ge honom en passionerad kyss på första dejten, för det kändes helt rätt. Som att berömma en främlings skor, för du tyckte de var fina. Som att skicka det där smset som du inte vet om du kommer få svar på. Som att avsluta relationer med personer du inte mår bra av, för att få plats med nya personer i ditt liv. Som att tacka ja till något du kanske inte ens är intresserad av, för det är spännande. Som att göra slut med personen du inte längre är kär i. Som att alltid hålla det man lovat. Som att behandla andra med respekt. Som att orka gå ut och ta det där glaset med personen som länge velat bjuda ut dig på dejt. Som att orka när man egentligen bara vill tycka synd om sig själv hemma i sin säng.

Jag tror det är besluten man tror är helt oväsentliga, som sedan kommer visa sig vara livsomvälvande. Sommaren är över, men varför ska vi sluta vara galna och härliga och spontana för det? Jag vill åt glöden. Jag vill ta de där besluten, som förändrar och förbättrar mig själv och mitt liv.

//

A text about love, courage and life.

Gillar

Kommentarer

leonieandersson
leonieandersson,
Fasen va duktig du är på att skriva!!! Kram
nouw.com/leonieandersson
elinskoglund
elinskoglund ,
Vad glad jag blir, tack!!! <3
nouw.com/elinskoglund
ninnik
ninnik,
Så bra skrivet!
nouw.com/ninnik
elinskoglund
elinskoglund ,
Livet i ett litet stycke. KRAM!
nouw.com/elinskoglund
neda
neda,
Så bra skrivet goding! <3
nouw.com/neda
elinskoglund
elinskoglund ,
Tack fina Neda! <3
nouw.com/elinskoglund
CoffeeLoverLacky
CoffeeLoverLacky,
Beautiful text :')
nouw.com/coffeeloverlacky
Josefin
,
Helt fantastisk, finns ingen som ger mer livslust än dig ❤️ Massa kramar
elinskoglund
elinskoglund ,
Men åh, vad du är fin alltså.
nouw.com/elinskoglund
sjogrenanna
sjogrenanna,
Så fint skrivit !
nouw.com/sjogrenanna
elinskoglund
elinskoglund ,
ebbaaaxelsson
ebbaaaxelsson,
Ja!! Precis så 😍
nouw.com/ebbaaaxelsson
elinskoglund
elinskoglund ,
LET'S GOOOO! <3
nouw.com/elinskoglund
AlvaPoletti
AlvaPoletti,
Grymt bra skrivet!
nouw.com/alvapoletti
elinskoglund
elinskoglund ,
Erika,
Fin färg på kappan 😊
eriikasworld.blogspot.se
linnea
,
''Jag tror det är de små sakerna som kommer att förändra livet. ''

''Som att avsluta relationer med personer du inte mår bra av, för att få plats med nya personer i ditt liv. Som att tacka ja till något du kanske inte ens är intresserad av, för det är spännande. Som att göra slut med personen du inte längre är kär i.''

Det här gör mig så arg och ledsen att läsa. För du beskriver detta som små beslut, att avsluta en vänskap kanske är väldigt enkelt för din del, men det visar ju att du inte tar någon som helst hänsyn till den personen du avslutar relationen med. För dig kanske det var ett litet beslut medan för personen som påverkades så var det ett livsavgörande beslut. Jag tycker det är så hemskt att du glorifierar dessa beslut och att detta skall ses som någon jävla motivation. Varför drar du inte upp att det kan gå åt helvete? Samt varför tror alla människor att man måste bryta kontakten med andra för att få plats med nya vänner. Kan du bara ha 4 människor i ditt liv på en gång? Jag menar, du kan få plats med 5000 vänner på Facebook, så varför krossa en annan människa bara för att?

Jag gjorde slut med en klängig men snäll vän. Hon blev så ledsen att hon gjorde mitt liv till ett helvete. Jag förstår det nu i efterhand och nu i slutändan så var det verkligen inte värt det. Hon förtjänade inte det. Jag förtjänade inte att gå miste om det inflytandet hon kunde ge mig. Så snälla, kom tillbaks när du blivit fruktansvärt sårad av en vän och berätta om hur litet beslutet var och hur lite det påverkade dig i och med att du ligger och gråter om nätterna tills du blöder näsblod. För det är väl bara ett enkelt beslut? Sedan att det gör att du gråter floder spelar väl i slutändan ingen roll? mvh
elinskoglund
elinskoglund ,
Det jag syftar på är att man oftast inte avslutar relationer med vänner, just för att man är för rädd. Rädd för att bli sårad, eller såra den andra personen. Så man står ut hela sitt liv med att ha den andra personen i sitt liv, fast man bara gör varandra olyckliga. Jag har avslutat relationer med vänner och det är jätte jobbigt, men shit vad det förändrar ens liv till något bättre. Den negativa energin som den vännen ger en, kan man istället byta ut mot lycka i sitt liv.

Man behöver göra dessa beslut för att göra sitt liv bättre. Mer lyckligt. Varför ska man spendera timmar av gråt, besvikelse och smärta på en vän, när det finns hundratals människor där ute som hade uppskattat din kärlek och glädje mer?

Jag skulle inte göra "slut" med en vän som är snäll mot mig. Jag har gjort slut med vänner som sårar mig på djupet. Som aldrig visar hänsyn till mig. Trycker ner mig. Hela tiden klagar på mig och som man hela tiden måste anpassa sig till. Jag glorifierar inte, jag försöker få dig och alla andra att förstå att det inte behöver vara så otroligt komplicerat att göra slut med en vän. Det kommer göra ont i början, men sedan kommer det bli bättre.

Och jag har inget intresse av att ha 5000 vänner. Jag har några riktigt nära som jag älskar med hela mitt hjärta. Som jag dör för. Och sedan har jag massa bekanta som jag har det roligt med.

Men varför ska jag ha en bästa vän, som jag gör ALLT för, som inte gör detsamma för mig?
nouw.com/elinskoglund