5 karriärstips

1. Lägg energi på rätt saker
Har du en bra idé och ett framgångsrecept så lägg all din energi på just det. Sätt dig ner och skriv en lista på saker som kommer att bygga upp dig och ditt varumärke. Det kanske inte är en sådan bra idé att satsa på alla sina sociala medier samtidigt, välj istället 1-2 stycken att först bygga upp. Lägg sedan all din fokus på just det och KÖR!

2. Ge dig själv semester emellanåt
Fyra av tio unga svenskar mellan 16-25 år känner sig stressade varje dag eller flera gånger i veckan. Utbrändheten klättrar ner i åldrarna och de som är mest utsatta är kvinnor mellan 16-25 år. Pressen är hård i skolan, arbetsmarknaden, socialt och vi låter aldrig oss själva koppla av när vi ständigt är uppkopplade på sociala medier. Källa här. Tjejer, detta är farliga grejer! För att få en lyckad karriär ska du ligga i och kämpa på men gör det på ett smart sätt. Koppla ner telefonen när du är hemma, ta semester där du stänger av omvärlden och lägg inte fokus på 10 saker samtidigt utan 1-2 saker. Du kan inte vara bäst på allt - men jag tror att vi tjejer har svårt att inse det. Vi vill ha den snyggaste kroppen, bästa ekonomin, vara den härligaste flickvännen, ha en enormt stor vänskapskrets och en karriär som bara fortsätter att stiga uppåt. Tyvärr så klarar man inte av att genomföra allt det där på en och samma gång. Det viktigaste är att du mår bra och om du "går in i väggen" så kommer du att bli otroligt påverkad och ha svårt för att börja jobba igen i samma tempo. Sätt stopp innan det händer.

3. Omringa dig bland människor du mår bra av
Dags att rensa bort vänner som sänker dig och inte stöttar dig i det du gör. Jag vet, det är hårt och jobbigt. Men vill du verkligen ha vänner som bara snackar om sig själva och ständigt sänker dig och dina drömmar? Du kan faktiskt göra exakt vad du vill och du ska omringa dig bland vänner som får dig att inse just det.

4. Säg ifrån om det snackas för mycket skit!
Vem är du? Vad är dina åsikter och värderingar? Vart du än vänder dig i världen så kommer du att stöta på uppblåsta personer som har mycket skitsnack inom sig. Kanske har den personen inte samma värderingar som dig men du håller ändå med i samtalet. För du vill inte sticka ut och verka märkvärdig. Men det är här du SKA stå ut och säga vad du tycker. Det känns förmodligen otroligt läskigt och konstigt att säga ifrån till en person som du knappt känner - men du kommer att höjas i den personens ögon och i andras. För att bygga dig en bra karriär så behöver du vara unik och ett sätt att börja på är genom att stå upp för sina värderingar.

5. Våga vara nytänkande
Många unga som kommer in i arbetsmarknaden nu kommer förmodligen att ha mycket äldre arbetskollegor. Det kommer förmodligen att sitta en äldre man på chefspositionen och dina åsikter kommer inte att vara speciellt mycket värda. Men strunta i dina låga odds och stå upp för dina nytänkande idéer. Det är det vi unga är proffs på, att vara kreativa, fyllda med inspiration och ha nytänkande planer för företaget. Stå på dig tills du får något igenom!

Gillar

Kommentarer

ninnisfamilylife
ninnisfamilylife,
Tack för jätte brs tips
nouw.com/ninnisfamilylife
Pdersten
Pdersten,
Åh, jättebra inlägg! 👏
nouw.com/pdersten
elinskoglund
elinskoglund ,
kvadrat52
kvadrat52,
underbara tips! 😊
nouw.com/kvadrat52
elinskoglund
elinskoglund ,
Kul att du gillade dom!
nouw.com/elinskoglund
sannaeas
sannaeas,
Vilka bra tips!! 😊
& måste bara säga... ÄLSKAR ditt hår!!
nouw.com/sannaeas
elinskoglund
elinskoglund ,
Men ÅH, tusen tack <3
nouw.com/elinskoglund
feliziaros
feliziaros,
Perfekta tips att påminnas om lite då och då 😊 Din blogg är verkligen en av mina favoriter!
nouw.com/feliziaros
louice
louice,
Gud vad bra att det äntligen finns forskning på att utbrändheten faktiskt finns i yngre åldrar!! När föräldrar/äldre svarar på kommentarer om att unga är utbrända så blir det ofta ett "pftth", "du är bara lat", osv. HEMSKT!
Jättebra, verkligen jättebra 5 tips! Sån pepp man fick nu 😊
nouw.com/louice
janemarina
janemarina,
Riktigt bra tips! TUSEN TACK! 😍😘
nouw.com/janemarina
Maliness
Maliness,
Så bra tips! Sånt här vill jag läsa mer om 😃 Det med utbrändhet är farligt som du säger, som 19 åring kraschade jag in i väggen, inte ens när jag spydde blod och inte kunde behålla mat så förstod jag inte att jag var utbränd. Man förnekar det för sig själv för man vill vara bäst i allt, Så det tipset gillade jag verkligen!
nouw.com/maliness
Dailyandbeauty
Dailyandbeauty,
Superbra tips! Vilken underbar och positiv blogg du har 😊
nouw.com/dailyandbeauty
Bella
,
Väldigt inspirerande blogg:), det sista punkten nr 5 att våga vara nytänkande beror nog väldigt mycket på vilken arbetsplats man är på och vilken typ av person man är, jag kom till en statlig arbetsplats och jag hade mina fördomar om äldre arbetskollegor, men jag fick tänka om flera hade nytänkande planer och var kreativa det var inte alls som jag hade förväntat mig. Det enda jag kunde märka av var snabbheten att lära sig program och ibland tekniken som vi yngre har ett försprång på, annars ingen skillnad. Det som är kul är blandningen av olika åldrar på en arbetsplats tycker jag och man får chans att umgås med folk i olika åldrar som man kanske inte skulle få annars. Tror på att gå in och vara öppen och inte ha fördomar:).